NaNoWriMo 2013

nanowrimo1

Zoals ieder jaar, doe ik ook deze november mee aan NaNoWriMo. Van te voren mag ik van mezelf een eerste zin opschrijven, wat uitwerken over mogelijke karakters en ideeën over gebeurtenissen. Maar niet te veel en al helemaal geen einde, want het moet ook voor mij een avontuur zijn, waarbij ik niet weet hoe het eindigt. Het doel voor mij bij NaNoWriMo is om mijn Innerlijke Criticus uit te schakelen zodat ik vrij kan schrijven. Ik hoef dan even niet te letten op spelling, grammatica en of mijn verhaal nog wel klopt van begin tot einde. Door de druk van NaNoWriMo (schrijf een verhaal van minstens 50.000 woorden in 30 dagen) lukt me dat aardig.

Waar ik vaak tegenaan loop is de to-do-list waar ik graag mee werk. Deze lijst heeft huishoudelijke taken, werk gerelateerde taken en kleine verplichtingen erop staan die soms zelfs verbonden zijn aan een deadline. Hierdoor ben ik gauw geneigd om deze taken eerst te doen, alvorens ik begin met schrijven waardoor ik niet meer toe kom aan schrijven.

Daarbij zijn mijn dagen nu ingekort. Ik ben nu 6 maanden zwanger en heb (nog steeds) last van moeheid. Ik red 14 uur op een dag achter elkaar wakker te blijven, maar dat is ook echt de max. Daarvan werk ik per dag tussen de 5 en 8 uur. Ik heb ontbijt en avondeten nodig en wil het huishouden niet laten verslonzen. Daar zit dus ook een extra uitdaging in.

Mijn sociale leven laat ik ook niet een maand voor wat het is. Mijn vrienden en familie kunnen prima als inspiratiebron dienen en zo doe ik situaties op die misschien goed bruikbaar zijn voor mijn verhaal.

Toch ga ik het doen. Ik ben er van overtuigd dat ik het weer ga redden. Een grote pot thee, chocola, wat aantekeningen en een leeg word-document… hulpmiddelen om het te redden.

Via deze blog wil ik je op de hoogte houden hoe het gaat met mijn NaNoWriMo. Je kan zelf ook meedoen door je op te geven op de website (geheel gratis). Heb je tips of ideeën voor mijn verhaal, laat het me dan weten via Facebook.

Mijn eerste zin dit jaar:

Dit is het verhaal over hoe Maximilian Thomas Eggert een kunstenaar werd. nanowrimo-nov03-2012

Reacties zijn gesloten.