Het middenstuk (deel 1)

Alweer 2 weken verder bijna en door de drukte niet iedere dag kunnen schilderen, wat ik wel wilde. Maar als ik kon schilderen, geprobeerd om er toch zeker 2 uur mee bezig te zijn. Heerlijk is dat! In mijn hoofd ben ik er iedere dag mee bezig. Ik denk dat ik iedere dag wel in mijn werkkamer kom om er naar te kijken.

dag 7

dag 8

dag 10

dag 12 (detail)

 

 

 

 

 

Ik heb erg lang gedaan over het hapje voor de draak. Het lastige was die Innerlijke Criticus die me steeds vertelde dat het me toch niet zou lukken. Maar uiteindelijk is en blijft het een kwestie vangewoon doen.

dag 16

Door de drukte van het afstuderen en uitwerken van en eindpresentatie kwam ik in de knel met mijn planning. Maar ook dit hoorde een agendapunt te zijn en te blijven. Inplannen van creativiteit is soms nodig, anders dan wordt het een ondergeschoven kindje, en daarmee maak ik mezelf tot een ondergeschoven onbelangrijkheid.

dag 18

Naarmate de lucht (achtergrond) lichter werd, werd ook mijn humeur beter.

dag 19 (detail voor het schilderen)

dag 19 (detail na het schilderen)

 

 

 

Een foutje is soms zeer frustrerend, vooral als je al zover bent met je schildering. Uiteindelijk is het een armbandje geworden, iets wat nog niet mijn goedkeuring heeft, maar het is beter dan een veeg. Nu ik er aan gewerkt heb, weet ik in ieder geval: het komt wel goed.

Oude en nieuwe uitdaging

Zo snel gaat de tijd. Ik heb mijn eindverslag ingeleverd, mijn cirkels zijn af (alle 30) en ik heb de stap gezet voor een nieuwe uitdaging. Laat ik jullie even bijpraten.

Het cirkel-vullen vond ik zo leuk, dat ik niet langer keek in het boekje van De Cirkel van Laura Day. Ik vulde gewoon cirkels. Ik vind krijt het leukste, dus wisselde ik softpastel met oliekrijt af. Van sommige maakte ik zelfs kaarten, die je kunt winnen via Facebook.

Vissenkom (by KunstPlezier)

En toen naderde het moment dat ik met een nieuwe uitdaging moest beginnen. Mijn wens was een zo’n groot mogelijk doek te beschilderen. Maar wat past er groter in mijn werkkamer dan een muur? Ik keek naar de muur die al beschilderd was. Daar stond een boom, nog maar een jaar oud, maar nog steeds zonder bladeren, bloemen en vlinders, want die vielen er steeds af en moesten echt vast geboord worden. Nee, er moest echt iets anders. Zoiets moet je thuis wel bespreken, anders dan kunnen medebewoners gaan flippen. Toch is het mijn werkkamer en doe ik erin wat ik wil. Dus vandaag eraan begonnen. Hier een voor en na foto.

 

Voor

na: dag 1