IC hier

Aan het einde van een uitdagende maand, laat ik hem even aan het woord. Mijn innerlijke criticus probeer ik altijd zoveel mogelijk uit te schakelen tijdens mijn creatieve werken, maar hem helemaal de mond snoeren lukt niet. Daarom nu, mag hij ook iets zeggen.

Eindelijk, mag ik ook iets zeggen, hiero! IC is the name, want I SEE alles en zo. Ik weet niet of je het gezien hebt, maar de eetbare enveloppen, die heeft ze gewoon opgegeten, zodra ze de camera weglegde. Dat cameraatje is ook een oud dingetje hoor. Heeft nog net 12 megapixels, denkt dat-ie heel wat is, maar voor nog geen 333 euro haal je een veel betere bij de Media Markt, zelf gezien. Het wordt hoog nodig dat ze d’r portomonnee opentrekt. Tja, met sommige werken is dan ook geen geld te verdienen. Neem nou die baksteen van een envelop. Je deurmat zal er van door de grond zakken.

Dan dat experimintele. Geen idee waar dat goed voor is. Kledinghangers hoor je te gebruiken voor kleding, dat weet toch iedereen???

Schuimrubber, piepschuim, rietjes… gebruik waar het voor nodig is. Niet dat gevouw, geknip en gescheur. Gebruik dan papier… dat hebben ze uitgevonden voor knutselen. Ha, maar dan hoef je eigenlijk geen envelop meer te maken! Die kun je gewoon kopen, perfect gemaakt op maat, perfect gevouwen en vaak per honderd te koop voor een prikkie. Ideaal.

Of te wel, dit was eigenlijk een nutteloze uitdaging. Enveloppen genoeg op deze wereld!

Zonder vriendelijke groet,

I(nnerlijke) C(riticus)

zoveel leuke materialen

Zo aan het einde van de maand, merk ik dat ik steeds meer kan loslaten en meer kan genieten van de diversiteit van materialen. Met een beetje brainstormen kom ik wel op meer dan 30 varianten van enveloppen. Lang niet alle zijn geschikt voor door de brievenbus. Zo bracht mijn man stoeptegels mee naar huis en kreeg eentje deze behandeling:

 

Van een collega kreeg ik kledinghangers om mee te knutselen. Ik had de grootste lol om ze te verbuigen. Het was een leuke uitdaging om ze te verbouwen tot envelop.

Ik heb geprobeerd de sluiter wel als een kledinghanger te laten. Is het nog een beetje te zien?

Verder ben ik erg trots op deze:

Rietjes… wie had dat gedacht?

Theezakjes

Ik heb iets met thee. Naast dat ik een enorme theeleut ben, vind ik knutselen met de materialen, die in de westerse wereld bij thee horen, geweldig.

Zo had ik al eerder een theejas gemaakt. Gewoonweg de echte theezakjes aan elkaar rijgen en in model naaien. (Ik heb ermee geƫxposeerd en ben er best wel trots op)

Theelabeltjes zijn ook geweldig, denk maar aan die leuke envelop. Van diezelfde labeltjes ook al een tas gemaakt.

Naast dat het dus lekker is (met een koekje of stukje chocola erbij ;) ) maak ik er graag dingen van. Vinden jullie het na dit verhaal nog gek dat ik een envelop gemaakt heb van theezakjes? En dan zo dat er gewoon, na het gebruik eventueel nog thee van gezet kan worden. (Als ik ooit het lef heb om hem te gebruiken, want het is zo’n lieverdje geworden)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan de achterkant een “theelabel” van KunstPlezier eraan.